“Je pakt wat je nodig hebt en geeft wat je kunt missen”
In Den Bommel is een nieuw initiatief om mensen te helpen én verspilling tegen te gaan. Anneke Rotmans kwam op het idee door een artikel in Max magazine: een kastje langs de straat waaruit je zomaar kosteloos een pak rijst of pot pindakaas mag pakken. Hoe zit dat? Je pakt wat je nodig hebt en geeft wat je kunt missen. Mensen die als goede buur iets kunnen en willen missen kunnen artikelen in het kastje leggen zoals bijvoorbeeld koekjes, frisdrank, potjes saus, pindakaas of zeep. Mensen die iets nodig hebben kunnen een artikel uit het kastje pakken. Zonder geld neer te leggen. Zo help je elkaar! De voorwaarde is dat de artikelen goed en ongebruikt moeten zijn en de verpakking ongeopend. Het is niet toegestaan om rookwaren en/of alcoholische dranken in het kastje te leggen. De dorpsraad Den Bommel en Zuidzijde steunt dit mooie initiatief van harte.
Het weggeefkastje of buurtkastje staat op het adres Julianastraat 12 te Den Bommel
Meer informatie over de aanschaf van een buurtkastje en een kaart met de locaties van alle kastjes in Nederland: www.stichtingsogoed.nl